Punaviinit

CORDERO di MONTEZEMOLO, proprieta dal 1340
La Morra, Piemonte, Italia

Cordero di Montezemolo, Barbera d´Alba

Rypäleet: Barbera d´Alba


Valmistus: Rypäleet korjataan syyskuun lopussa-lokakuun alussa. Malolaktine käyminen puutankeissa kestää joulukuun loppuun.  Tämän jälkeen ranskalaisissa ja slovenialaisissa tammitynnyreissä 7-8 kk.
Tuoksu: Aromikas jossa on kypsää hedelmää, kaakaota, luumua.
Maku: Keskitäyteläinen, tammitynnyrikypsytys antaa Barbera  d´ Alballe hienostunutta voimakasta makua.  Sen hienostuneet, pehmeät tanniinit vain täydentävät sen täyteläistä makua.
Käyttösuositus: Kun haluat nauttia hyvästä viinistä. Kaikenlaiset liharuuat, salami, fonduet ja voimakkaat pastat.  

Alkoholi:
Sokeri: 1,1 g
Hapot: 5,7 g
Pulloa/ltk: 6

Cordero di Montezemolon tila, kuuluisassa La Morran kylässä Barolon alueella, on jopa italialaisittain hämmästyttävä.  Se on ollut saman suvun  hallinnassa jo vuodesta 1340! Nykyään tilaa johtavat Giovanni ja Elena Cordero di Motezemolo.  Koska tila on vanha, se on voinut kasvaa hitaasti ja harkitusti.  Sen erikoisuus onkin että sen viiniviljelmät ovat kaikki yhteydessä toisiinsa, eivätkä, kuten usein Barolon alueella, pieninä palstoina siellä täällä.  Tämä edesauttaa tasaisen ja korkean laadun aikaansaamisessa.  Montezemolon tilan viinit saavatkin vuodesta toiseen huippuarvosteluja eri alan guruilta kuten Robert Parker, Wine Spectator, Wine Enthusiast jne.
www.corderodimontezemolo.it


Azienda Agricola BUCCIA NERA
Arezzo, Toscana, Italia

Sassocupo, Chianti Superiore DOCG
Luomuviini

Rypäleet: Sangiovese 90 %, Canaoilo 10 %


Valmistus: Terästankeissa jonka jälkeen 12 kk. ranskalaisissa tammitynnyreissä.
Tuoksu: Monipuolinen, intensiivinen jossa on kirsikkaa, mustikkaa ja hienostunut ripaus tuoretta mustapippuria
Maku: Täyteläinen, kuiva, samettinen, tyypillinen ryhdikkään pehmeä kirsikkainen Chianti
Käyttösuositus: Voimakkaat juustot, kaikenlainen punainen liha ja ankka

Alkoholi: 13,5%
Sokeri: 1 g
Hapot: 5,1 g
Pulloa/ltk: 6

Buccian Neran tila sijaitsee Toscanassa Arezzon kaupunkia ympäröivillä kukkuloilla.  Tila on aito perhetila jo viidennessä polvessa ja nyt sitä johtaa Anastasia Mancini.   Ympäristöstä huolenpito on ollut aina Mancinin perheelle tärkeää ja vuodesta 2002 tila on valmistanut myös luomuviinejä.  Toscanalaiset Sangioveseen perustuvat viinit ovat olleet tilan tukijalka, mutta nykyään tila tekee myös Vin Santo jälkiruokaviiniä, ”Supertoscanalaisia” sekä mm puhtaita Syrah rypäleeseen perustuvia viinejä. Viininviljelyn lisäksi tilalla valmistetaan oliiviöljyä ja italialaiseen tapaan se myös vuokraa huoneistoja kesäloma aikaan halukkaille.   
www.buccianera.it


Azienda Agricola BUCCIA NERA
Arezzo, Toscana, Italia

Cambrianese Rosso Toscana IGT.
Luomuviini

Rypäleet:  Sangiovese 100%

Valmistus: Käyminen terästankeissa ja kypsytys 10-12 kuukautta suurissa tammitynnyreissä
Tuoksu: Puhdas, punaista marjaa, mustikkaa, hieman nahkainen
Maku: Keskitäyteläinen, pehmeä, hyvän hapokas ja kevyen tanniininen
Käyttösuositus: Keskitäyteläinen, italialaiset pastat, kananrinta, yrttinen sianliha

Alkoholi: 13,0 %
Sokeri: 1,0 g
Hapot: 5,5 g
Pulloa/ltk: 12

Buccian Neran tila sijaitsee Toscanassa Arezzon kaupunkia ympäröivillä kukkuloilla.  Tila on aito perhetila jo viidennessä polvessa ja nyt sitä johtaa Anastasia Mancini.   Ympäristöstä huolenpito on ollut aina Mancinin perheelle tärkeää ja vuodesta 2002 tila on valmistanut myös luomuviinejä.  Toscanalaiset Sangioveseen perustuvat viinit ovat olleet tilan tukijalka, mutta nykyään tila tekee myös Vin Santo jälkiruokaviiniä, ”Supertoscanalaisia” sekä mm puhtaita Syrah rypäleeseen perustuvia viinejä. Viininviljelyn lisäksi tilalla valmistetaan oliiviöljyä ja italialaiseen tapaan se myös vuokraa huoneistoja kesäloma aikaan halukkaille.   
www.buccianera.it