Punaviinit

Bodegas Paramo Arroyo 
Pedrosa de Duero, Ribera del Duero, Espanja

Vina Eremus, Crianza DOC  
Luomuviini 

Rypäleet: Tinta Fina 100% (Tempranillo)

Valmistus: Kypsystys ranskalaisissa tammitynnyreissä 14 kk ajan.
Tuoksu:  Elegantti, monimuotoinen jossa on hedelmien ja mausteiden aromaattisuutta.
Maku:  Keskitäyteläinen, voimakas suutuntuma. Kypsytys tammitynnyrissä on antanut Crianzalle erinomaisen tasapainoisen maun.
Käyttösuositus:  Voimakkaat pastat, risotot ja lähes kaikki liharuuat aina pippuripihviin ja riistaruokiin asti.

Alkoholi:  14%
Sokeri: 1,3 g
Hapot:  5,1 g
Pulloa/ltk: 6

Paramo Arroyon tila sijaitsee Ribera del Dueron alueella joka on 2000–luvulla noussut maineeseen Espanjan ehkä laadukkaimpana viinintuottaja alueena. Tila on jo toistasataa vuotta vanhan, mutta pitkään alalla toimineet Paramo Arroyon sisarukset, Lina, Alejandro ja Fernando ostivat sen vasta vuonna 2000, jolloin tilalla aloitettiin luomuviinien viljely ja valmistus. Tilan 35 hehtaarilla viljellään ainoastaan Ribera del Duerolle perinteistä Tinta Fina (Tempranillo) rypälettä. Vanhimmat köynnökset ovat yli 50 vuotta vanhoja. Valikoimaamme olemme ottaneet kolme toisiaan täydentävää viiniä joiden hinta/laatusuhde on erinomainen.
www.paramoarroyo.com

Bodegas Paramo Arroyo 
Pedrosa de Duero, Ribera del Duero, Espanja

Vina Eremus, Roble DOC  
Luomuviini 

Rypäleet:  Tinta Fina 100% (Tempranillo)

Valmistus: Kypsytys 4-6 kk tammitynnyrissä
Tuoksu:  Hieno yhdistelmä hedelmiä ja mausteita kuten tuoretta mustapippuria.
Maku:  Keskitäyteläinen ja tasapainoinen. Lyhyt tammitynnyrikypsytys antaa viinille hyvää ryhtiä ja tanniinit ovat miellyttävän pehmeät.
Käyttösuositus: Liharuuat, pastat, paellat ja alkupalojen salamilautaset.

Alkoholi:  14%
Sokeri:  1,3 g
Hapot:  4,4 g
Pulloa/ltk: 6

Paramo Arroyon tila sijaitsee Ribera del Dueron alueella joka on 2000–luvulla noussut maineeseen Espanjan ehkä laadukkaimpana viinintuottaja alueena. Tila on jo toistasataa vuotta vanhan, mutta pitkään alalla toimineet Paramo Arroyon sisarukset, Lina, Alejandro ja Fernando ostivat sen vasta vuonna 2000, jolloin tilalla aloitettiin luomuviinien viljely ja valmistus. Tilan 35 hehtaarilla viljellään ainoastaan Ribera del Duerolle perinteistä Tinta Fina (Tempranillo) rypälettä. Vanhimmat köynnökset ovat yli 50 vuotta vanhoja. Valikoimaamme olemme ottaneet kolme toisiaan täydentävää viiniä joiden hinta/laatusuhde on erinomainen.

www.paramoarroyo.com

Vin & Organic Products ”LANZA” Orsogna, Chieti, Abruzzo

Motepulciano d´Abruzzo, DOC
Luomu/vegaani

Rypäleet: Montepulciano d´Abruzzo

Valmistus: Kypsyminen tapahtuu terästankeissa.
Tuoksu: Parfyymin tuoksuinen, marjaa, luumua.
Maku: Keskitäyteläinen voimakas ja tasapainoinen.
Käyttösuositus: Grilliruuat, erilaiset pataruuat ja kypsät juustot.

Alkoholi: 13%
Sokeri: 3,2 g
Hapot: 6,7 g
Pulloa/ltk: 6

Vin&Organic Products on Alessandro Lanzan viinitilansa yhteyteen perustama yritys joka valmistaa luomuviiniä, oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa ja muita italialaisen keittiö tuotteita.  Viiniviljelmät ovat pääasiassa Veneton alueella, Gardajärven ja Veronan välissä, mutta Alessandro Lanzalla on myös pieni viljelmä Abruzzossa, jossa viljellään Montepuciano rypälettä ja tehdään Montepulciano D´Abruzzo viiniä.   Lanzan erikoisuus on kuitenkin sen valmistama Amarone, joka on yksi harvoista markkinoilla olevista luomu Amaroneista.  Huomattavaa on myös se, että kaikki tilan tuotteet sopivat myös vegaaneille.
www.vineorganic.com

Vin & Organic Products ”LANZA” Pescantina di Valpolicella, Verona, Veneto, Italia

Ripasso della Valpolicella, DOC ”LANZA”
Luomu/vegaani

Rypäleet: Corvina 60%, Rondinella 35 %, Molinara 5%

Valmistus: Kypsyminen tammitynnyreissä vähintään vuoden ajan.
Tuoksu: Raikas, jossa on karamellia, kirsikkaa, raparperia ja mausteisuutta
Maku: Keskitäyteläinen, elegantti, monimuotoinen, viipyilevä maku. Lopussa runsaat tanniinit.
Käyttösuositus: Erilaiset talviset pataruuat, risotto, pastat.  Jälkiruokaviininä se sopii hyvin myös suklaan kanssa.

Alkoholi: 13,5-14,5%
Sokeri: 2,3 g
Hapot: 6,4 g
Pulloa/ltk: 6

Vin&Organic Products on Alessandro Lanzan viinitilansa yhteyteen perustama yritys joka valmistaa luomuviiniä, oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa ja muita italialaisen keittiö tuotteita.  Viiniviljelmät ovat pääasiassa Veneton alueella, Gardajärven ja Veronan välissä, mutta Alessandro Lanzalla on myös pieni viljelmä Abruzzossa, jossa viljellään Montepuciano rypälettä ja tehdään Montepulciano D´Abruzzo viiniä.   Lanzan erikoisuus on kuitenkin sen valmistama Amarone, joka on yksi harvoista markkinoilla olevista luomu Amaroneista.  Huomattavaa on myös se, että kaikki tilan tuotteet sopivat myös vegaaneille.
www.vineorganic.com


Vin & Organic Products ”LANZA” Pescantina di Valpolicella, Verona, Veneto, Italia

Amarone Della Valpolicella, DOC ”LANZA”
Luomuviini 

Rypäleet: Corvina 65%, Rondinella 30%, Molinara 5%

Valmistus: Amaronen tapaan rypäleet kuivatetaan, jonka jälkeen ne ovat vähintään kolme vuotta tammitynnyreissä.
Tuoksu: Voimakas, täyteläinen, mantelinen ja hedelmäinen
Maku: Täyteläinen, lämpimän makeanpehmeä ja hieman kirpeä jälkimaku
Käyttösuositus: Paistettu liha, juustot, pastat

Alkoholi: 14,5-15%
Sokeri: 4,8 g
Hapot: 6,5 g
Pulloa/ltk: 6

Vin&Organic Products on Alessandro Lanzan viinitilansa yhteyteen perustama yritys joka valmistaa luomuviiniä, oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa ja muita italialaisen keittiö tuotteita.  Viiniviljelmät ovat pääasiassa Veneton alueella, Gardajärven ja Veronan välissä, mutta Alessandro Lanzalla on myös pieni viljelmä Abruzzossa, jossa viljellään Montepuciano rypälettä ja tehdään Montepulciano D´Abruzzo viiniä.   Lanzan erikoisuus on kuitenkin sen valmistama Amarone, joka on yksi harvoista markkinoilla olevista luomu Amaroneista.  Huomattavaa on myös se, että kaikki tilan tuotteet sopivat myös vegaaneille.
www.vineorganic.com


Fattoria La Pieve, Grosseto, Maremma Toscana, Italia

La Pieve Rosso Malolmbra DOC
Luomuviini 

Rypäleet: Cabernet Savignon, Petit Verdot ja Sangiovese 

Tuoksu: Syvän marjainen, mausteinen, hieman vaniljaa
Maku: Täyteläinen, ei kuitenkaan liian voimakas, marjainen, hienostunutta vaniljaa
Käyttösuositus: Voimakkaanmakuiset keitot, punainen liha, voimakkaat pastat ja juustot

Alkoholi: 14 % 
Sokeri: 0,6 g
Hapot: 5,7g
Pulloa/ltk: 6

 

La Pieven tila sijaitsee Toscanan eteläosassa, Maremman alueella.  Maremman alueen viinien arvostus on viime vuosina ollut kovassa nousussa.  Luca Petrin perhe on omistanut tilan vuodesta 1954.  Tilan historia viini ja oliivitilana ulottuu kuitenkin aina 1100 ja 1200 luvun vaihteeseen.  Nykyään tilaa viljelee Luca Petri jonka viinit ja oliiviöljyt ovat alueellaan kuuluisia. Kaikki La Pieven tilan viinit sopivat myös vegaaneille. Viininviljelyn lisäksi tilalta voi vuokrata loma-asunnon käyttöönsä. 
www.lapievemaremmatoscana.it


Fattoria La Pieve, Grosseto, Maremma Toscana, Italia

La Pieve Rosso  DOC
Luomuviini 

Rypäleet: Sangiovese, Cilieglio 

Tuoksu: Luumua, kypsää mustaviinimarjaa ja makeita mausteita
Maku: Keskitäyteläinen, suuntäyttävä ja miellyttävä, pehmeät tanniinit
Käyttösuositus: Erittäin monipuolinen viini, pastat, risotto ja grillattu liha

Alkoholi: 14%
Sokeri: 0,4 g
Hapot: 5,1 g
Pulloa/ltk:

 

La Pieven tila sijaitsee Toscanan eteläosassa, Maremman alueella.  Maremman alueen viinien arvostus on viime vuosina ollut kovassa nousussa.  Luca Petrin perhe on omistanut tilan vuodesta 1954.  Tilan historia viini ja oliivitilana ulottuu kuitenkin aina 1100 ja 1200 luvun vaihteeseen.  Nykyään tilaa viljelee Luca Petri jonka viinit ja oliiviöljyt ovat alueellaan kuuluisia. Kaikki La Pieven tilan viinit sopivat myös vegaaneille. Viininviljelyn lisäksi tilalta voi vuokrata loma-asunnon käyttöönsä. 
www.lapievemaremmatoscana.it


CORDERO di MONTEZEMOLO, proprieta dal 1340
La Morra, Piemonte, Italia

Barolo Monfalletto

Rypäleet: Nebbiolo

Valmistus: Montezemolon tilan ylpeys, köynnökset ovat n. 15-50 v vanhoja kaikki n. 250-300 m merenpinnan yläpuolella. Maaperän magnesium ja magnaasi edesauttavat tämän Barolon varsin pehmeitä ja samettisia tanniineja.   Ranskalaisissa ja slovenialaisissa tammitynnyreissä 18-28 kk kypsytys, jonka jälkeen vielä vähintään vuosi pulloissa.
Tuoksu: Kukkainen ja mausteinen tuoksu jossa on tupakkaa, kirsikkaa, kaakaota ja raparperia.
Maku: Täyteläinen, runsas ja elegantti. Tanniinit ovat voimakkaita ja pehmeitä ja ovat hyvin balanssissa viiniin kanssa. 
Käyttösuositus: Barolo, ”kuninkaiden viini ja viinein kuningas” sopii hyvin vahvan lihan, riistan, hirven kuin myös voimakkaan pastan ja raviolin kanssa.

”Wine Enthusiasist” 94 p. ”Robert Parker” 93 p.

Alkoholi:
Sokeri: 1 g
Hapot: 6,1 g
Pulloa/ltk: 6

Cordero di Montezemolon tila, kuuluisassa La Morran kylässä Barolon alueella, on jopa italialaisittain hämmästyttävä.  Se on ollut saman suvun  hallinnassa jo vuodesta 1340! Nykyään tilaa johtavat Giovanni ja Elena Cordero di Motezemolo.  Koska tila on vanha, se on voinut kasvaa hitaasti ja harkitusti.  Sen erikoisuus onkin että sen viiniviljelmät ovat kaikki yhteydessä toisiinsa, eivätkä, kuten usein Barolon alueella, pieninä palstoina siellä täällä.  Tämä edesauttaa tasaisen ja korkean laadun aikaansaamisessa.  Montezemolon tilan viinit saavatkin vuodesta toiseen huippuarvosteluja eri alan guruilta kuten Robert Parker, Wine Spectator, Wine Enthusiast jne.
www.corderodimontezemolo.it