CORDERO di MONTEZEMOLO, proprieta dal 1340
La Morra, Piemonte, Italia

Cordero di Montezemolo, Barbera d´Alba

Rypäleet: Barbera d´Alba


Valmistus: Rypäleet korjataan syyskuun lopussa-lokakuun alussa. Malolaktine käyminen puutankeissa kestää joulukuun loppuun.  Tämän jälkeen ranskalaisissa ja slovenialaisissa tammitynnyreissä 7-8 kk.
Tuoksu: Aromikas jossa on kypsää hedelmää, kaakaota, luumua.
Maku: Keskitäyteläinen, tammitynnyrikypsytys antaa Barbera  d´ Alballe hienostunutta voimakasta makua.  Sen hienostuneet, pehmeät tanniinit vain täydentävät sen täyteläistä makua.
Käyttösuositus: Kun haluat nauttia hyvästä viinistä. Kaikenlaiset liharuuat, salami, fonduet ja voimakkaat pastat.  

Alkoholi:
Sokeri: 1,1 g
Hapot: 5,7 g
Pulloa/ltk: 6

Cordero di Montezemolon tila, kuuluisassa La Morran kylässä Barolon alueella, on jopa italialaisittain hämmästyttävä.  Se on ollut saman suvun  hallinnassa jo vuodesta 1340! Nykyään tilaa johtavat Giovanni ja Elena Cordero di Motezemolo.  Koska tila on vanha, se on voinut kasvaa hitaasti ja harkitusti.  Sen erikoisuus onkin että sen viiniviljelmät ovat kaikki yhteydessä toisiinsa, eivätkä, kuten usein Barolon alueella, pieninä palstoina siellä täällä.  Tämä edesauttaa tasaisen ja korkean laadun aikaansaamisessa.  Montezemolon tilan viinit saavatkin vuodesta toiseen huippuarvosteluja eri alan guruilta kuten Robert Parker, Wine Spectator, Wine Enthusiast jne.
www.corderodimontezemolo.it