CORDERO di MONTEZEMOLO, proprieta dal 1340
La Morra, Piemonte, Italia

Cordero di Montezemolo, Langhe Nebbiolo

Rypäleet: Nebbiolo


Valmistus: Rypäleet korjataan s Nanghe Nebbioloon on käytetty pensaita jotka ovat vain 15 vuotta vanhoja, kaikki n. 250-300 metriä merenpinnan yläpuolella. Maaperän magnesium ja mangaani edesauttavat Nebbiolon erityisen pehmeitä ja samettisia tanniineja 
Tuoksu: Täytä
Maku: tähän
Käyttösuositus: K  

Alkoholi: 14
Sokeri: 1,1 g
Hapot: 5,7 g
Pulloa/ltk: 6

Cordero di Montezemolon tila, kuuluisassa La Morran kylässä Barolon alueella, on jopa italialaisittain hämmästyttävä.  Se on ollut saman suvun  hallinnassa jo vuodesta 1340! Nykyään tilaa johtavat Giovanni ja Elena Cordero di Motezemolo.  Koska tila on vanha, se on voinut kasvaa hitaasti ja harkitusti.  Sen erikoisuus onkin että sen viiniviljelmät ovat kaikki yhteydessä toisiinsa, eivätkä, kuten usein Barolon alueella, pieninä palstoina siellä täällä.  Tämä edesauttaa tasaisen ja korkean laadun aikaansaamisessa.  Montezemolon tilan viinit saavatkin vuodesta toiseen huippuarvosteluja eri alan guruilta kuten Robert Parker, Wine Spectator, Wine Enthusiast jne.
www.corderodimontezemolo.it