Valkoviinit

Weingut und Sektmanufaktur Klaus Stülb, Mosel

Stülb, Riesling feinherb 
Luomu/vegaani

Rypäleet: Riesling

Tuoksu: Herkkä, rypäleinen, kypsää hedelmää
Maku: Lempeän makeahko, eläväinen ja hedelmäisen hapokas
Käyttösuositus: Hyvin monipuolinen lähes kaikkiin ruokiin soveltuva

Alkoholi: 11 %
Sokeri: 18,4 g
Hapot: 3,7 g
Pulloa/ltk: 6

Weingut und Sektmanufaktur Klaus Stülb kuuluu luomuviinien pioneereihin ja se onkin valmistanut luomuviiniä jo vuodesta 1986!  Moselin alue on yksi legendaarisimmista Riesling viinien alueista, eikä syyttä. Rypäle soveltuu erinomaisesti Moselin ilmastoon ja  liuskekiviseen maaperään.  Vuodesta 2013 lähtien Klaus Stülbin viinien kirkastamiseen on käytetty  herneistä peräisin olevaa valkuaista, joten ne ovat kaikki vegaaneille sopivia.
www.weingut-am-rosenborn.de

Takaisin valkoviineihin

  

Vin & Organic Products ”LANZA” Pescantina di Valpolicella, Verona, Veneto

LANZA Soave DOC
Luomu/vegaani

Rypäleet: Garganega, Trebbiano di Soave

Tuoksu: Kukkainen
Maku: Klassinen
Käyttösuositus: Hienostunut valkoviini joka sopii hyvin pastan ja kevyen risoton kanssa.  Myös kevyet juustot ja leivät sopivat sille hyvin.

Alkoholi: 12 %
Sokeri:  g
Hapot:  g
Pulloa/ltk: 6

Vin&Organic Products on Alessandro Lanzan viinitilansa yhteyteen perustama yritys joka valmistaa luomuviiniä, oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa ja muita italialaisen keittiö tuotteita.  Viiniviljelmät ovat pääasiassa Veneton alueella, Gardajärven ja Veronan välissä, mutta Alessandro Lanzalla on myös pieni viljelmä Abruzzossa, jossa viljellään Montepuciano rypälettä ja tehdään Montepulciano D´Abruzzo viiniä.   Lanzan erikoisuus on kuitenkin sen valmistama Amarone, joka on yksi harvoista markkinoilla olevista luomu Amaroneista.  Huomattavaa on myös se, että kaikki tilan tuotteet sopivat myös vegaaneille.
www.vineorganic.com

Takaisin valkoviineihin

Weingut und Sektmanufaktur Klaus Stülb, Mosel

Stülb, Riesling lieblich 
Luomu/vegaani

Rypäleet: Riesling

Tuoksu: Kypsän omenan tuoksua, päärynää
Maku: Makea valkoviini, hienon hedelmäinen ja lempeä
Käyttösuositus: Erinomainen jälkiruokaviini, sopii mm. ananas, omena ja päärynäpainotteisiin jälkiruokiin

Alkoholi: 9%
Sokeri: 38 g
Hapot: 8 g
Pulloa/ltk: 6

Weingut und Sektmanufaktur Klaus Stülb kuuluu luomuviinien pioneereihin ja se onkin valmistanut luomuviiniä jo vuodesta 1986!  Moselin alue on yksi legendaarisimmista Riesling viinien alueista, eikä syyttä. Rypäle soveltuu erinomaisesti Moselin ilmastoon ja  liuskekiviseen maaperään.  Vuodesta 2013 lähtien Klaus Stülbin viinien kirkastamiseen on käytetty  herneistä peräisin olevaa valkuaista, joten ne ovat kaikki vegaaneille sopivia.
www.weingut-am-rosenborn.de

Takaisin valkoviineihin

Weingut und Sektmanufaktur Klaus Stülb, Mosel

Stülb, Riesling trocken 
Luomu/vegaani

Rypäleet: Riesling

Tuoksu: Runsas ja kypsän hedelmäinen, omenaa ja persikkaa
Maku: Kuiva ja kevyt, kutkuttavan eläväinen
Käyttösuositus: Kala- ja äyriäisruuat, sekä kovat että pehmeät juustot

Alkoholi: 11 %
Sokeri: 3,9 g
Hapot: 6,8 g
Pulloa/ltk: 6

Weingut und Sektmanufaktur Klaus Stülb kuuluu luomuviinien pioneereihin ja se onkin valmistanut luomuviiniä jo vuodesta 1986!  Moselin alue on yksi legendaarisimmista Riesling viinien alueista, eikä syyttä. Rypäle soveltuu erinomaisesti Moselin ilmastoon ja  liuskekiviseen maaperään.  Vuodesta 2013 lähtien Klaus Stülbin viinien kirkastamiseen on käytetty  herneistä peräisin olevaa valkuaista, joten ne ovat kaikki vegaaneille sopivia.
www.weingut-am-rosenborn.de

Takaisin valkoviineihin

Weingut und Sektmanufaktur Klaus Stülb, Mosel

Stülb, Gewürztraminer trocken 
Luomu/vegaani

Rypäleet: Gewürztraminer

Tuoksu: Aromaattinen hillitty, ruusuinen
Maku: Ryhdikäs ja vihahteikas, kutkuttavan mineraalinen, pirteä
Käyttösuositus: Kalaruuat, etenkin lohi, grillattu kana, hanhi, fasaani sekä aasialaiset ruuat

Alkoholi: 11 %
Sokeri: 3,7 g
Hapot: 5,3 g
Pulloa/ltk: 6

Weingut und Sektmanufaktur Klaus Stülb kuuluu luomuviinien pioneereihin ja se onkin valmistanut luomuviiniä jo vuodesta 1986!  Moselin alue on yksi legendaarisimmista Riesling viinien alueista, eikä syyttä. Rypäle soveltuu erinomaisesti Moselin ilmastoon ja  liuskekiviseen maaperään.  Vuodesta 2013 lähtien Klaus Stülbin viinien kirkastamiseen on käytetty  herneistä peräisin olevaa valkuaista, joten ne ovat kaikki vegaaneille sopivia.
www.weingut-am-rosenborn.de

Takaisin valkoviineihin

La Bodegas de Pinoso, Pinoso, Alicante

Vermador blanco DOC 
Luomu, vegaani

Rypäleet: Airen & Macabeo

Tuoksu: Ihastuttava tuoksu jossa on kukkaa ja hedelmäisyyttä kuten omenaa, päärynää ja banaania
Maku: Tasapainoinen vain lievästi hapokas, joka jättää suuhun hedelmäisen puhtaan jälkimaun.  
Käyttösuositus: Kuiva valkoviini joka sopii vaalealle kalalle ja salaatteihin. Myös kevyet juustot ja pastat menevät sen kanssa hyvin.  Buffet viini.

Alkoholi: 12,0 %
Sokeri: 2,0 g
Hapot: 0,27 g
Pulloa/ltk: 6

Bodegas de Pinoso sijaitsee Alicantessa, joka on tunnettu etenkin siellä viljeltävästä Monastrell rypäleestään, kuumasta ilmastostaan, mutkattomista ja nautittavista viineistään.  Pinoson viinitila on perustettu vuonna 1932 ja se koostuu lähes 400 eri viljelijästä jotka toimittavat sille rypäleitä.  Valtaosa viljelijöistä on 2000-luvulla erikoistunut luomutuotantoon ja näiden viljelijöiden perinteisistä Monastrell, Airen ja Macabeo rypäleistä tehdään Vergel ja Vermador luomuviinit.
www.labodegadepinoso.com

Takaisin valkoviineihin

Vin & Organic Products ”LANZA” Pescantina di Valpolicella, Verona, Veneto

Bianco di Custoza DOC
Luomu/vegaani

Rypäleet: Garganega, Trebbiano Toscano, Cortese, Malvasia,

Tuoksu: Miellyttävä, hienostunut jossa on päärynää, karviaismarjaa, persikkaa
Maku: Kevyt, tasapainoinen, pitkä ja viipyilevä jossa on hieman makeaa hedelmää
Käyttösuositus: Hienostunut valkoviini joka sopii hyvin pastan ja risoton kanssa.  Myös kevyet juustot ja leivät sopivat sille hyvin.

Alkoholi: 12 %
Sokeri: 5 g
Hapot: 5,7 g
Pulloa/ltk: 6

Vin&Organic Products on Alessandro Lanzan viinitilansa yhteyteen perustama yritys joka valmistaa luomuviiniä, oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa ja muita italialaisen keittiö tuotteita.  Viiniviljelmät ovat pääasiassa Veneton alueella, Gardajärven ja Veronan välissä, mutta Alessandro Lanzalla on myös pieni viljelmä Abruzzossa, jossa viljellään Montepuciano rypälettä ja tehdään Montepulciano D´Abruzzo viiniä.   Lanzan erikoisuus on kuitenkin sen valmistama Amarone, joka on yksi harvoista markkinoilla olevista luomu Amaroneista.  Huomattavaa on myös se, että kaikki tilan tuotteet sopivat myös vegaaneille.
www.vineorganic.com

Takaisin valkoviineihin

Cordero di Montezemolo, proprieta dal 1340, La Morra, Piemonte, Italia

Langhe Arneis 2012/2013

Rypäleet: Arneis

Tuoksu: Voimakas persikan ja akaasian kukkien tuoksu
Maku: Kevyt, mutta kuitenkin miellyttävän makuinen jossa on miellyttävät hapot.
Käyttösuositus: Sopii aperatiiviksi. Antipastit, vitello tonnato, omeletit, kasviskeitot ja aaleat kalat sopivat sille hyvin.

Alkoholi:
Sokeri: 1,1 g
Hapot: 5,5
Pulloa/ltk: 6

Cordero di Montezemolon tila, kuuluisassa La Morran kylässä Barolon alueella, on jopa italialaisittain hämmästyttävä.  Se on ollut saman suvun  hallinnassa jo vuodesta 1340! Nykyään tilaa johtavat Giovanni ja Elena Cordero di Motezemolo.  Koska tila on vanha, se on voinut kasvaa hitaasti ja harkitusti.  Sen erikoisuus onkin että sen viiniviljelmät ovat kaikki yhteydessä toisiinsa, eivätkä, kuten usein Barolon alueella, pieninä palstoina siellä täällä.  Tämä edesauttaa tasaisen ja korkean laadun aikaansaamisessa.  Montezemolon tilan viinit saavatkin vuodesta toiseen huippuarvosteluja eri alan guruilta kuten Robert Parker, Wine Spectator, Wine Enthusiast jne.
www.corderodimontezemolo.it

Takaisin valkoviineihin